След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър Главчев поиска

...
След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър Главчев поиска
Коментари Харесай

Превишена скорост или намалена видимост са причина за катастрофата с автомобил на НСО

След случая край Аксаково, следствието към случая продължава. Премиерът Димитър Главчев изиска незабавна инспекция по отношение на информацията за асфалтирана част от път в региона на Аксаково, където преди дни имаше тежка злополука с автомобил на НСО. 
Междувременно през вчерашния ден беше отхвърлен шефът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел „ Инвестиционно-ремонтни действия “ Севдалина Казълова. Асфалт не е положен единствено на мястото към злополуката, а и на доста места по пътния сектор. Асфалтирането на пътя, където стана тежката злополука, е почнало три дни след случая.
„ Има няколко предпоставки, с цел да се случи този случай. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, потърпевшият автомобил е 1400 кг. Изчислихме, че удара е бил с не по-малко от 130 км/ч ”, разяснява в ефира на „ Здравей, България ” Ивайло Желязков, пътен специалист от Европейския център за транспортни политики.
Според него линията на видимост на пътния сектор, се скрива от няколко пътни знаци. „ Водачът на НСО е имал доста малко време за реакция. Предвид ударът, който се е случил, автомобилът се е движел над разрешеното ”, добави Желязков.
По негови думи това е един от най-натоварените сектори в региона. Ограничението е 90 км. „ Ако автомобилът се е движил с 90 км,  ударът нямаше да е толкоз огромен и нечовечен. Пострадалият автомобил е бил с доста остарели зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка ”, съобщи пътният специалист.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР